1588
 

Privatumo politika

AKROPOLIS GROUP, UAB (kodas 302533135, adresas Ozo g. 25) (toliau – Bendrovė arba mes) gerbia Jūsų privatumą ir siekia užtikrinti Jūsų asmeninės informacijos saugumą.

Šioje Privatumo politikoje rasite informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą. Patikiname, kad visi asmens duomenys yra tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (ES) 2016/679, bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų.

1. Kas yra duomenų valdytojas?

Asmens duomenys, kurie yra Jūsų pateikiami Interneto svetainėje www.akropolis.lt (toliau – Interneto svetainė) ar jos automatiškai surenkami, taip pat Jūsų mums kitokiu būdu pateikti duomenys yra valdomi Bendrovės.

Lankydamiesi Interneto svetainėje ir/ar pateikdami savo asmens duomenis Jūs sutinkate, kad Bendrovė atitinkamus duomenis valdys ir tvarkys šioje privatumo politikoje bei teisės aktuose numatytais tikslais, priemonėmis ir tvarka. Jei nepageidaujate, kad konkretūs Jūsų asmens duomenys būtų Bendrovės tvarkomi, prašome mums jų neteikti.

2. Kokia yra šios Privatumo politikos taikymo apimtis?

Ši privatumo politika yra taikoma priklausomai nuo to, kokiomis mūsų paslaugomis naudojatės. Ji galioja bet kuriam Bendrovės valdomam tinklalapiui ir bet kuriems Jūsų Interneto svetainėje pateikiamiems asmens duomenims, įskaitant naujienlaiškių užsakymą ir gavimą, dalyvaujant Bendrovės organizuojamuose žaidimuose ar konkursuose, taip pat atliekant užklausas, teikiant skundus, nesvarbu kokius įrenginius Interneto svetainės lankytojas (toliau – Lankytojas) naudoja apsilankymui Interneto svetainėje.

Ši privatumo politika netaikoma Interneto svetainėje pateikiamoms nuorodoms į kitų asmenų tinklalapius, todėl mes rekomenduojame atskirai pasidomėti tokių tinklalapių privatumo politikomis ar taisyklėmis.

3. Kokius asmens duomenis tvarkome? ir kodėl?

3.1. Techniniai svetainės duomenys. Slapukai ir kita.

Naršant Interneto svetainėje Bendrovė automatiškai, be papildomų Lankytojo veiksmų, pasitelkdama slapukus, renka ir tvarko tam tikrus techninius Interneto svetainės lankytojų duomenis.

Tuo atveju, kai lankotės mūsų interneto svetainėje, Bendrovė gali tvarkyti Jūsų IP adresą, tinklo ir vietos duomenis, kai Lankytojas juos suteikia. Duomenys yra renkami slapukų ir kitų panašių technologijų pagalba sutikimo pagrindu.

Slapukai yra nedideli tekstiniai failai (užimantys iki kelių KB), kuriuos Jūsų interneto naršyklė patalpina Jūsų kompiuteryje planšetėje arba kitame išmaniajame įrenginyje apsilankant mūsų Interneto svetainėje. Slapukais siekiame užtikrinti efektyvų ir saugų svetainės veikimą bei analizuoti Jūsų įpročius, kad svetainės veikimas būtų patogus, efektyvus ir atitiktų Jūsų poreikius bei lūkesčius.

Atkreipiame dėmesį, kad būtinieji ir analitiniai slapukai yra naudojimosi Interneto svetaine sąlyga. Jei atsisakysite šių slapukų, negalime būti tikri, kaip ir ar iš viso veiks mūsų Interneto svetainė.

Informuojame, kad tam tikri techniniai Jūsų apsilankymo svetinėje duomenys (IP adresas, slapukai, techninė Jūsų naudojamos naršyklės informacija, kita su naršyklės veikla ir naršymu svetainėje susijusi informacija) naršymo svetainėje statistikos, analizės ir susijusiais tikslais gali būti perduoti ar padaryti prieinamais tiek Europos ekonominėje erdvėje (toliau – EEE), tiek ir už jos ribų veikiantiems subjektams (pvz., mums naudojantis Google Analytics paslauga, toks subjektas yra Jungtinėse Amerikos Valstijose veikianti bendrovė). Primename, kad ne EEE valstybėse asmens duomenims gali būti taikoma mažesnė apsauga nei EEE valstybėse, tačiau mes kruopščiai vertinsime sąlygas, kuriomis tokie Jūsų duomenys bus vėliau tvarkomi ir saugomi po perdavimo aukščiau minėtiems subjektams.

Daugiau informacijos apie mūsų svetainėje naudojamus slapukus rasite mūsų Slapukų politikoje.

3.2. Tiesioginė rinkodara

Tik Jums pageidaujant, t.y. aktyviais veiksmais išreiškus sutikimą, mes siunčiame Jums naujienlaiškius ir tvarkome šiuos duomenis:

Jūsų el. pašto adresą, dominantį miestą (Vilnius, Klaipėda, Šiauliai), el. pašto sąveiką (kaip aprašyta žemiau).

Jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu gali būti tvarkomi nurodytais būdais:

  • elektroniniu paštu galite gauti naujienlaiškį su mūsų pasiūlymais, akcijomis ir naujienomis;
  • elektroniniu paštu galite gauti kvietimus į renginius, pasiūlymus ir panašią informaciją apie prekybos centrus AKROPOLIS, akcijas ir išpardavimus, naujas parduotuves, vykstančius konkursus ir žaidimus, darbo laiko pasikeitimus, bei kitą aktualią informaciją, susijusią su prekybos centrų veikla;
  • kviesdami į Jums aktualų renginį ar pateikdami kitą Jums aktualią informaciją su Jumis galime susisiekti telefonu.

Be to, šiuos duomenis mes taip pat naudojame tam, kad galėtume vykdyti statistinę ir kitą analizę nuolat tobulindami naujienlaiškio turinį bei Bendrovės teikiamas paslaugas.

Jei išreiškėte sutikimą gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus elektroniniu paštu, norėdami suprasti, ar informacija, kurią siunčiame, Jums aktuali, renkame statistinę informaciją apie išsiųstus naujienlaiškius – el. pašto sąveika: stebime, ar naujienlaiškį perskaitėte, kada ir kiek kartų jį perskaitėte ar atvėrėte, ar persiuntėte jį kitiems, kokią operacinę sistemą ir el. pašto serverį (jo vietą) naudojote. Tai padaryti mums padeda paslaugų teikėjas Mailerlite, kurio privatumo politiką rasite čia: https://www.mailerlite.com/privacy-policy.

Informuojame, kad Jūs galite bet kuriuo metu atsisakyti mūsų naujienlaiškių ir siunčiamos informacijos. Tai padaryti galite paspaudę tam skirtą nuorodą mūsų siunčiamų naujienlaiškių apačioje.

Jūs taip pat galite bet kada atsisakyti gauti informaciją apie renginius ar kitą mūsų siunčiamą informaciją, atsiųsdami elektroninį pranešimą adresu naujienos@akropolis.lt

Registruodamiesi tiesioginės rinkodaros pasiūlymams, jūs patvirtinate, kad jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi, ir jūs esate ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus.

3.3.  Jūsų užklausos ir skundai

Mes Jūsų duomenis (pvz., vardą, pavardę, el. pašto adresą, dalyką ir jūsų paklausimo tekstą, kitus mums atsiunčiamus duomenis ir informaciją) tvarkome ir tais atvejais, kai su mumis susisiekiate bendruoju elektroniniu paštu, pateikdami užklausą, užduodami klausimus ir pateikdami bet kokią kitokią informaciją mūsų Interneto svetainėje ar socialiniuose tinkluose.

Prašome laikytis bent šių minimalių savo asmeninės informacijos apsaugos reikalavimų: nei laiško nei užklausos pavadinime, nei pridedamų bylų pavadinimuose nenurodyti asmens duomenų (pvz., vardo, pavardės, adreso, telefono numerio, el. pašto, asmens kodo, gimimo datos, banko sąskaitos numerio, automobilio valstybinio numerio, nekilnojamojo turto duomenų, sveikatos duomenų, kitų specialių (jautrių) duomenų ir pan.); laiško, užklausos ar prašymo tekste nenurodyti asmens kodo, sveikatos ar kitų specialių (jautrių) duomenų, o likusius asmens duomenis nurodyti tik tiek, kiek būtina tiems tikslams, dėl kurių siunčiamas pranešimas.

Bendrovė Jūsų duomenis šiais atvejais tvarko siekdama administruoti užklausas ir skundus, užtikrinti savo teikiamų paslaugų kokybę, saugodami ir gindami savo teises ir teisėtus interesus. Savo duomenis mums pateikiate sutikimo pagrindu, kuris išreiškiamas Jūsų aktyviais veiksmais, t. y. kreipimusi į mus.

3.4. Bendrovės organizuojami konkursai ir žaidimai

Kiekvienu konkurso ar žaidimo organizavimo atveju mes atskirose taisyklėse nurodome, kokių duomenų reikia norint jame dalyvauti. Dalyvauti vykdomuose konkursuose ar žaidimuose, taigi, ir teikti atitinkamus duomenis, ar ne, pasirenkate Jūs patys.

Paprastai renkame šiuos duomenis:

vardas, pavardė, el. pašto adresas, telefono numeris, gimimo data, dalyvio sukurtas turinys ar bet kokie kiti Jūsų pateikti asmens duomenys – pagal konkurso ar žaidimo poreikius.

Jei įsteigtas piniginis prizas, galime papildomai paprašyti Jūsų asmens kodo ir banko sąskaitos numerio. Asmens kodas šiais atvejais gali būti reikalingas ir taikomų mokesčių sumokėjimo tikslais, jei atitinkamus mokesčius sumokėti yra įsipareigojęs konkurso organizatorius.

Bendrovė pasilieka sau teisę negrąžinti konkursui pateikto turinio, jei, remiantis konkurso ar žaidimo taisyklėmis, jis turėjo būti pateiktas bet kokia apčiuopiama forma.

Šių duomenų mums reikia tam, kad mes galėtume įvykdyti organizuojamą konkursą ar žaidimą.

Siekdami maksimalaus skaidrumo laimėtoją dažniausiai paskelbiame viešai: Interneto puslapyje, Facebook paskyroje ir/ar Instagram platformoje (priklausomai nuo konkurso pobūdžio). Sutikimas su tokiu viešu laimėtojo paskelbimu pateikiamas Jums sutinkant dalyvauti konkurse ar žaidime (tai paprastai nurodoma ir žaidimo taisyklėse).

3.5. Asmens duomenų tvarkymas kandidatų atrankos tikslu

Bendrovės Interneto svetainėje galite pateikti savo duomenis, norėdami prisijungti prie Bendrovė komandos, tai galite padaryti, kreipdamiesi skelbime nurodytu el. pašto adresu.

Informuojame, kad Jūsų pateiktus asmens duomenis tvarkysime personalo atrankos tikslais, remdamiesi Jūsų sutikimu, išreikštu pateikiant šiuos duomenis, ir saugosime iki konkrečios atrankos pabaigos.

Jeigu apsvarsčius Jūsų kandidatūrą mes pasirinksime labiau mūsų keliamus reikalavimus atitinkantį kandidatą, mes galime paprašyti Jūsų atskiro sutikimo tam, kad atrankos metu gautus Jūsų asmens duomenis išsaugotume ir naudotume juos kitų personalo atrankų vykdymo tikslu bei dėl to su Jumis susisiektume.

Jei gausime tokį Jūsų sutikimą, aukščiau nurodytus Jūsų asmens duomenis saugosime 2 metus nuo sutikimo gavimo dienos.

Davę tokį sutikimą, turite teisę bet kada jį atšaukti, nedarant poveikio sutikimu grindžiamo duomenų tvarkymo iki sutikimo atšaukimo teisėtumui. Jei šia teise pasinaudosite, mes nedelsdami imsimės veiksmų, kad Jūsų asmens duomenis sunaikintume.

Atkreipiame dėmesį, kad kai Jūs atsiunčiate savo CV ar kitus asmeninius duomenis mūsų bendruoju elektroniniu paštu mums nepaskelbus atrankos, mes turime teisę tokius duomenis saugoti ir naudoti vėlesnių atrankų tikslais iki 1 metų.

Jei Bendrovės ar darbo paieškos tinklalapiuose pamatysite Jums aktualų darbo skelbimą, kviečiame kandidatuoti tiesiogiai skelbime nurodytu el. paštu.

4. KIEK LAIKO SAUGOSIME JŪSŲ DUOMENIS?

Užsisakant tiesioginės rinkodaros pranešimus (naujienlaiškius), Jūsų pateikti duomenys bus saugomi tol, kol pageidausite gauti mūsų tiesioginės rinkodaros pranešimus, bet ne ilgiau kaip 2 metus nuo paskutinės Jūsų sąveikos su mūsų siunčiamu naujienlaiškiu.

Kitais būdais Jūsų mums pateikti duomenys bus saugomi ne ilgiau nei 2 metus nuo paskutinio teikimo dienos.

Kitus duomenis taip pat saugosime šioje Privatumo politikoje nurodytais terminais.

Ilgesnis Jūsų asmeninės informacijos saugojimas gali būti vykdomas tik, kai:

  • esama pagrįstų įtarimų dėl neteisėtos veikos, dėl kurios yra atliekamas tyrimas;
  • Jūsų duomenys būtini tinkamam ginčo, skundo išsprendimui;
  • jeigu mes esame gavę skundų, susijusių su Lankytoju, ar jeigu mes esame pastebėję atitinkamo Lankytojo padarytus pažeidimus; ar
  • esant kitiems specialiems teisės aktuose numatytiems pagrindams.

5. Duomenų perdavimas tretiesiems asmenims

Bendrovė be Jūsų išankstinio sutikimo Jūsų asmens duomenų neperduoda jokiems tretiesiems asmenims, išskyrus žemiau aprašytus atvejus.

Teisės aktuose numatytais atvejais Jūsų duomenys gali būti perduoti kompetentingoms valdžios institucijoms: teismams, teisėsaugos institucijoms ir pan.

Bendrovė gali atskleisti Jūsų asmens duomenis trečiosioms šalims – Bendrovės paslaugų teikėjams, esantiems Europos Sąjungos / Europos ekonominės erdvės valstybėse (pavyzdžiui, serverių nuomotojams, naujienlaiškių siuntimo bendrovei, reklamos agentūrai, tinklapio administravimo ir kitoms IT priežiūros įmonėms ir panašiems paslaugų teikėjams). Visos šios įmonės – duomenų tvarkytojai, privalės laikytis konfidencialumo bei užtikrinti tinkamą asmens duomenų apsaugą.

Tam tikri techniniai Jūsų apsilankymo svetinėje duomenys, kaip jie aprašyti aukščiau, naršymo svetainėje statistikos, analizės ir susijusiais tikslais gali būti perduoti ar padaryti prieinamais ir už Europos ekonominės erdvės ribų veikiantiems subjektams (pvz., mums naudojantis Google Analytics paslauga, toks subjektas yra Jungtinėse Amerikos Valstijose veikianti bendrovė). Nors ne Europos ekonominės erdvės valstybėse asmens duomenims gali būti taikoma mažesnė apsauga nei Europos ekonominės erdvės valstybėse, tačiau mes kruopščiai vertinsime sąlygas, kuriomis tokie Jūsų duomenys bus vėliau tvarkomi ir saugomi po perdavimo aukščiau minėtiems subjektams.

6. JŪSŲ TEISĖS

Jūs turite šia teises:

  • teisę susipažinti su tvarkomais savo asmens duomenimis;
  • teisę kreiptis į mus su prašymu ištaisyti netikslius Jūsų asmens duomenis;
  • teisę kreiptis į mus su prašymu, kad perduotume visą ar dalį Jūsų pateiktos informacijos Jums ar kitam duomenų valdytojui, kai tai yra techniškai įmanoma (teisė į duomenų perkeliamumą); teisę kreiptis į mus su prašymu perkelti Jūsų asmens duomenis kitam duomenų valdytojui arba pateikti tiesiogiai Jums patogia forma (taikoma tiems asmens duomenims, kuriuos pateikė pats duomenų subjektas ir kurie automatizuotomis priemonėmis tvarkomi sutikimo pagrindu).
  • teisę kreiptis į mus su prašymu, kad Jūsų asmens duomenys būtų ištrinti, kai tam yra teisinis pagrindas, pavyzdžiui, kai duomenys nebereikalingi tų tikslų, kuriems buvo surinkti, pasiekimui arba kai duomenys tvarkomi neteisėtai;
  • teisę kreiptis į mus su prašymu, kad būtų apribotas duomenų tvarkymas, kai tam yra teisinis pagrindas;
  • teisę nesutikti su duomenų tvarkymu, kai duomenys tvarkomi teisėto intereso pagrindu ir tam yra teisinis pagrindas;
  • bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą tvarkyti asmens duomenis, nedarant poveikio sutikimu grindžiamo duomenų tvarkymo iki sutikimo atšaukimo teisėtumui;

Jeigu manote, kad Jūsų teisės buvo pažeistos, turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, LT-09310 Vilnius, el. p. ada@ada.lt. Manome, jog prieš teikiant oficialų skundą, būtų tikslinga susisiekti su mumis žemiau nurodytais kontaktais, ir pamėginti rasti abi Šalis tenkinantį problemos sprendimą.

Jei Jums kiltų su šia privatumo politika susijusių klausimų ar turėtumėte prašymų, susijusių su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, siųskite mums laišką el. paštu: naujienos@akropolis.lt

7. DUOMENŲ SAUGUMAS

Bendrovė, įgyvendindama tinkamas technines ir organizacines priemones, saugo Jūsų asmens duomenis nuo praradimo, neteisėto panaudojimo, neteisėtos prieigos, atskleidimo ar pakeitimo.

Bendrovė rekomenduoja Lankytojams papildomai laikytis minimalių asmens duomenų apsaugos užtikrinimo priemonių:

  • nesilankyti įtartinose interneto svetainėse, neatidarinėti neaiškios kilmės nuorodų;
  • atnaujinti savo programinę įrangą ir pasirūpinti antivirusine apsauga.

8. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Ši privatumo politika gali būti Bendrovės atnaujinama. Bendrovė informuos Lankytojus apie atnaujinimus, tinklalapyje pateikdama naują privatumo politikos variantą kartu su paskutinių pakeitimų data. Lankytojai supranta, kad, tęsdami naudojimąsi Interneto svetaine po padarytų privatumo politikos atnaujinimų, jie sutinka su atliktais pakeitimais. Ši Privatumo politikos versija taikoma nuo 2018 m. gegužės 25 d.

Jeigu bet kuri privatumo politikos nuostata yra pripažįstama negaliojančia ar netaikytina, ši nuostata nedaro įtakos likusių privatumo politikos nuostatų teisėtumui ir galiojimui.